2013. július 23., kedd

Szülinapi beszámoló

Az idén a szülinap három felvonásban zajlott, habár ha jól meggondolom NImród számára akár négy felvonásban is.
Az első nap (ami nem volt szülinapi terv) vettünk magunknak egy fejlámpát. MIkor meglátta NImród rögtön mondta is, hogy:"Ez nekem van a szülinapomra? Az én sajátom? Köszi anya és apa."
Nahát annyira édes volt, hogy nem lehetett nem-et mondani. A fejlámpa is szülinapi ajándékká változott.


A valódi első nap Nimród tőlünk kapta meg a már óhajtott pedálos bringát. Rég mint kéri már a kis Bogárka a pedálos bicajt, mondván, hogy ő már nagy és a futó bicikli kicsiknek való. Így aztán kapott is egyet. Július 18-dikán (egy nappal a szülinapja előtt), rendbe szedtük a bicajt, kidíszítettük lufival, a kosárkáját megtöltöttük édességgel és felvittük a lépcsőházba az ajtó elé. Így mikor indultunk lefele sétálni és kinyitotta az ajtót, meglátta az ajtóban a bicajt, a szája tátva maradt. Őszintén nem emlékszem, hogy láttam még ennyire boldognak. Annyira örvendett, egyszerűen nem tudta mit csináljon, nem is merte megfogni. Csak ugrált erre-arra, ugrott a nyakamba, szorította a nyakamat, puszilgatott és persze fülig ért a szája. Ennivaló volt.


Nyilván hamar lementünk és kipróbáltuk. Nem tettük fel a kitámasztó kerekeket, mert a futóbiciklivel már az egyensúlya meg van. (Sokszor játékból úgy ment a futóbiciklivel, hogy meghajtotta magát és a levegőben a lábával körbe pedálozott és úgy gurult.) Valóban, be is bizonyosodott, hogy az egyensúllyal nincs semmi gond, inkább a pedál hajtásával van. Pedált ő még nem hajtott, így nem igazán tudja hogyan kell, amellett meg ez a bicaj még nehézkés is, kell erő a meghajtásához. Úgyhogy, mikor valahogy sikerül hajtani, akkor megy is egyes egyedül a legényke, de hamar elfárad teszi le a lábát és dől el. De majd gyakorol és belejön.

Másnap örvendtünk, hogy szép napsütés volt, így a szülinapot újra Koronkában, az udvaron ünnepeltük. Szépen megterítettük az asztalokat és vártuk a vendégeket. A legény szebbnél szebb ajándékokat kapott,


köztük egy hatalmas dömpert, aminek talán a legjobban a babák örvendtek. (Mikor Nimród meglátta a következő képet, azt mondta, hogy: "Né, a dömpert ellepték a babák.") Hát igaza volt :)



Nimród szerintem a legjobban Adriennek örvendett, végig vele játszott, utánozta a kislányt, örvendett, hogy van akivel játszódjon.
Ők ketten nyuszikáztak, hintáztak, tollasoztak, szaladgáltak...




Megkopaszították a szép tortát még mielőtt én lefényképezhettem volna.









Szóval javában folytak a tevékenységek. Este még mikor hazamentünk éjfélig próbálgattuk a tűzoltó autókat, de sajnos egyiket még csak ma sikerült igazán kipróbálni. Viszont megérte várni rá, nagy volt ma az öröm. Főleg Gyopár imád fürödni a modern tűzoltó autó által spriccelt szappanbuborékokban.




Vendégeink:




















A harmadik felvonás pedig a következő napi vonatozás volt. A legény (gondolom, mint minden más fiúcska) imádja a vonatokat. Gyakran voltunk már lent a vonatállomáson, de még soha nem vonatozott. Eljött ennek is az ideje. Elmentünk egyet vonatozni. Nagy lendülettel felült a vonatra, élvezte, nézett ki az ablakon, de aztán hamarosan elfáradt, elálmosodott (pont déli órában voltunk, mikor aludni szokott).
Mikor leszálltunk mondta is, hogy: "Képzeld el, hogy egy kicsit untam magam a vonaton. " Miután leszálltunk fagyiztunk egyett, majd jöttünk is hazafele. Hazafele szunditott egyet az ölemben. Jó volt együtt vonatozni.
Másnap már kérdezte is: "Mikor megyünk még a vonatállomsára vonatozni?"



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése