2017. november 7., kedd

Első sulis félelem (folytatás)


Természetesen úgy volt, ahogy mondtam, első nap nem volt semmi féle felelés. Vigyorral jött ki a suliból. Ment judora, majd otthon nekifogtunk újra átismételni a román leckét és olyan jól ment, hogy úgy bele lendült, hogy nem is akarta abba hagyni a gyakorlást. Olyan édes volt, csak mondta hogy már 5x megoldottam. Kellett mondjam, hogy most már hagyja abba, elég lesz.
De akkor folytassuk a tanulást az anyanyelvvel. Így még azt is elővettük, azt is megoldottuk. Este volt mire befejeztük.
     Olyan édes, olyan gondja van a sulira, a teendőkre. Legyen minden pontosan betéve a táskába: elöl a könyvek, hátul a füzetek. A ceruzák legyenek tüske hegyesre meghegyezve, mert másképp hogy írjak vele: igaz, anyuci? :)
Gellértnek az apukája minden nap tüske hegyesre meghegyzi a ceruzáit.
     Az ellenőrzön nem szabad legyen egy kis tűrődés sem, semmi. Tökéletes új állapotban kell legyen, mert ez egészen 5-dik osztályig el kell tartson.
Amit a tanci mond az szent. Mondjuk jól is van ez így, csak élvezzük, hogy milyen fontos neki, hogy minden úgy legyen ahogy elő van írva.
Az idén divat lett egy gyerekek számára érdekes blúz, persze van Nimródnak és Gyopinak is. De Nimród effektív nem tudja használni, mivel a suliba csak fehér blúzzal lehet menni. Mondtam neki mikor megvettük, hogy legalább egyszer vegye fel, hiszen halvány szürke a színe, de nem mert nem lehet. Ugyan ez az új adidas-ával is. Vettem neki világítós talpú adidast. Olyan szép, batman-es és a talpa halvány sárgás fénnyel világit. Mikor valamelyik nap mondom, hogy ezentúl azzal kellene menjen suliba, akkor mondja, hogy a tanci azt mondta, hogy nem szabad, mivel elveszi a gyerekek figyelmét a tanulásról. Hiába mondtam hogyha ül a széken nem is világit, de nem lehet.
Szóval olyan kis lelkiismeretes legényke, hogy meg kell enni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése