2015. december 5., szombat

Mikulásjárás


     Egy héttel mikulás előtt volt egy kis hó. Nimród felhívott telefonon és örömmel újságolta, hogy: "né, anyuci, hullt a hó". Csak úgy csengett a hangja az örömtől.
     Gyopika lebetgedett, de ez sem árnyékolta be az ünnepi hangulatot.
Dédinél megérkeztünk disznót vágni és lássatok csodát, a mikulás még ott is járt és hozott az angyalkáknak sok édesség között egy-egy kutyus papucsot.
Nagyon jól jöttek ezek a papucsok, hiszen ők lettek az otthoni mikulás várás fő szereplői.
      Délelött takarítottunk és készültünk, hogy a vendég szép és tiszta házba jöjjön, kidíszítettünk minden ablakot és tükröt, hogy a mikulás biztosan észre vegye, hogy készen vagyunk és várjuk. Feltettük az ablakra a fényeket is.
Megtisztítottuk a csizmácskákat... Gyopika már reggel korán elővette a Mickey egeres csizmáját, megtörölgette és betette a szék alá :) Ott várta, hogy megteljen ajándékkal.
Nimród csak délután fogott neki, addig mind mással foglalatoskodott. Elővettem a bundás csizmáját, hogy pucolja meg, és azt mondta, hogy nem jó, nem azt tesszük ki, hanem a gumi csizmát, mivel abban nincs bunda és több minden fér bele.



     Biztonság kedvéért még a kutya papucsokat is kitették az ablakba a párkányra, azokat jól feldíszítették masnikkal és csattokkal, hogy tetszedjen a mikulásnak.



Nagyon aranyosak voltak.
Miután minden előkészület meg volt, következett a várakozás, ez idő alatt a Mikulás sikeresen belopakodott a fürdőszoba ablakán keresztül (ugyanis csak az volt nyitva) és elosztotta az ajándékokat.
Tett minden kiscsizmába valamit (még a bundásba is), és persze a papucsokat és észre vette és azok sem maradtak üresen.
     Nagy volt az öröm amikor végre felfedezték a mikulás által elhullatott csokikat a szőnyegen.
Nimród arra a következtetésre jutott, hogy azért jött minden kis csizmába ajándék, mert ők nagyon ügyesek voltak.
Egészen biztos, hogy igaza volt.
Sőt még egy levelet is küldott és azt írta, hogy az angyalka is megkapta a levelüket a szép rajzokkal és, hogy keresi a kért ajándékokat.
      Nimród aranyosan megfogalmazta, hogy: "keresi nekem a piros autót és a tűzoltó autót. De ha nem találja meg, az sem baj. Nem baj, ha mást hoz nekem."
Vajon meg fogja találni?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése