2015. december 24., csütörtök

Nimród újabb karácsonya

Nagy lendülettel és sok izgalommal indult az idei angyal várás is.
Természetesen nem maradhatott el az adventi csoki kalendárium, melynek az volt a szabálya, hogy minden nap egyet kopogtatnak és egy csokit esznek meg.
Persze, hiába ígérték, mégsem sikerült betartani.
Nimród furfangosan kitalálta, hogy ő majd kopogtat a Gyopi kalendáriumán, így az övé marad. De ez sem vált be: mindkettőjüké elfogyott mindössze 2-3 nap alatt.

Közösen készítettük

Megvolt a levél írás is, amit rendesen felbélyegeztek, majd a postán feltettek az angyalnak és Mikulásnak.
Nimród idei kívánság listája: piros szárnyfelemelős autó.
Ez nem az első alakom hogy ezt kéri, ugyanis egy évvel ezelőtt ugyanezt kérte, csak akkor már túl későn jött a kérés és az angyal valószínű már vásárolt mást, mivel nem hozta el. Helyette hozott egy pók autót.
Örvendett annak is, tette-vette, irányította, de a szeméből hiányzott az az igazi csillogás, amit mindenki annyira vár ilyenkor.
Az idén gondolta újra próbálkozik. Megírta a levelet, de nem volt azért biztos magában és abban sem hogy meg fogja kapni. Néha biztatta magát, hogyha nem hozza el az sem baj ...
Néha viszont megkérdezte:

"- Miért nem hozta nekem a szárnyfelemelős autót? Pedig megírtam neki?
- Azt hitte h a pókautó hasonlít? Pedig nem is."

Ilyenkor nem volt amit válaszolni, hiszen senki sem tudja, hogy az angyal miért nem hoz el valamit, csak feltételezve volt, hogy valószínű nem találta meg.

Végre elérkezett a várva várt nap, jöttek mentek a lakásban és egyszer csak Nimród be akar nyitni a nappaliba. Meglepődve veszi észre hogy zárva van. Sajnos nem lehetett meglesni, hogy mi van odabent, mivel a tegnap anyával gondosan kidíszítették az üveg ajtót, hogy legyen szép díszes). Meg is jegyezte:
"Anyuci, nem volt jó ötlet feltenni a diszes papirt az ajtóra. Nem látok be."
De nem volt mit tenni. Az ajtó zárva volt és nem lehetett belátni rajta.
Nagy készülődés közben még néha meg-meg próbálta nem-e nyílt ki, de mindig zarva volt. Este aztán arra lett figyelmes, hogy az ajtó alól fény szűrődik ki. Hamar szaladt, nyitotta az ajtót, ami érdekes  módon már nyitva volt és ott állt a hatalmas karácsonyfa.


Nagy örömmel odaszaladtak, Nimród lelkesen megölelte a fát és hamar kiszúrta a fa alatt levő nagy dobozt, mely cars-os csomagoló papírba volt csomagolva.
Ez nem lehet senki másé csak az övé. Tépte le róla a papirt és közbe már kukucskált is be a papir mögé, vajon elhozta? Elhozta? És lássatok csodát... bizony a hatalmas piros szárnyfelemelős autó ott kuporgott a doboyban és alig várta, hogy az új gazdija kipróbálja.
Nem is kellett sokat várjon rá, hamar kiszabadították a dobozból és kezdődött is a móka.



Végül azért megjegyezte:
"A tavaly biztos azért nem hozta el, mert lehet túl sok volt a csomagja és ilyen nagy doboz lehet már nem fért be."


Egészen biztos így is volt.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése